Over Hilde

In het verhaal van Elfje Twaalfje (Martine Bijl) komt een elfje voor dat stil en verdrietig is. De andere elfjes zweven vrolijk om haar heen. Gelukkig eindigt het verhaal hoopvol: met een beetje hulp van anderen leert Twaalfje zichzelf weer te dansen en te springen!

‘De ander’ die Twaalfje helpt, dat zou ik kunnen zijn. Daarom ben ik kindertherapeut geworden. Om kinderen en ouders een steuntje in de rug te geven, zodat ze het zelf weer kunnen.

Ik heb de Pedagogische Academie gedaan en ben afgestudeerd orthopedagoog (opvoedkundige). Als orthopedagoog leer je onder andere diagnostisch onderzoek te doen en opvoedkundig advies te geven. Maar je wordt niet opgeleid als therapeut. Na een aantal jaar werken -als leerkracht, orthopedagoog en intern begeleider- voelde ik steeds meer de behoefte om individueel met kinderen te werken.

Daarom ben ik in 2010 begonnen met de vierjarige opleiding Integratieve Kindertherapie. Begin 2012 startte ik mijn eigen praktijk voor kindertherapie en coaching, en in juni 2014 ben ik afgestudeerd.

Het mooie aan deze therapievorm vind ik dat je werkt met wat het kind nodig heeft. Dat is een ander vertrekpunt dan orthopedagogen. Deze werken vanuit een methodiek, een vast stramien bij opvoedkundige problemen. Bij de Integratieve Kindertherapie is er geen draaiboek. Want wij gaan ervan uit dat je eigen oplossing het enige is dat werkt. Elke keer zie ik daarvan de bevestiging in mijn praktijk.

Het is mijn passie om kinderen en ouders te helpen hun eigen weg te hervinden. Ik prijs mij gelukkig dat ik een stukje mee mag lopen op die weg!

Wil je een afspraak maken, of heb je nog vragen?

Bel me op 06-13126376 of stuur een mail naar info@elf-twaalf.nl