Praktische informatie

Hoe ziet een traject eruit

De wekelijkse sessies duren 50 minuten en een traject duurt tussen de 5 en 15 sessies. Na elke 5 sessie plan ik een oudergesprek. Het ziet er ongeveer als volgt uit.

1e sessie: intake
We maken kennis en bespreken jullie visie op de klacht van je kind. Daarbij gebruiken we de vragenlijst die jullie voorafgaand aan de intake hebben ingevuld. We tasten af wat de wederzijdse verwachtingen zijn en of die overeenkomen. Is er een klik, en hebben we er vertrouwen in, dan gaan we aan de slag!

Fase 1: speels onderzoeken
Je kind ontmoet mij voor het eerst. Het liefst werk ik met het kind alleen, anders durft hij of zij misschien niet alles te zeggen. Maar als je kind aangeeft niet alleen naar de therapeut te willen, dan gaat een van de ouders gewoon mee. Net zolang tot het niet meer hoeft. Het gaat erom wat je kind nodig heeft om zich prettig te kunnen voelen.

Hierna ga ik met je kind onderzoeken waar precies het probleem ligt. Het kan zijn dat de ‘klacht’ die jullie bij het intakegesprek aangeven, anders is dan waar het kind last van zegt te hebben. We werken toe naar het moment dat je kind zelf de oplossing ontdekt voor de klacht. Dit gebeurt in mijn praktijkruimte waar allerlei spel- en knutselmateriaal aanwezig is.

“ Na een aantal kindertherapie behandelingen werden wij bijgepraat in een oudergesprek. Zo konden wij als ouders alles goed volgen. Tussentijds was Hilde goed telefonisch bereikbaar als we vragen hadden, dit vonden wij een pluspunt!”

Oudergesprek
In deze sessie bespreek ik mijn bevindingen met jullie. Dit schrijf ik op in een behandelplan. Ik stel ook een diagnose, maar die is niet te vergelijken met een diagnose uit het medische circuit. Het is mijn integratieve visie op de situatie. Dit betekent dat ik vanuit verschillende invalshoeken en stromingen binnen de psychotherapie naar de klacht kijk. In het behandelplan geef ik aan hoeveel sessies er naar verwachting nog nodig zijn.

Fase 2: oefenen
Ik leer je kind hoe het zijn of haar zelf gevonden oplossing kan toepassen in de praktijk.

Wil je een afspraak maken, of heb je nog vragen?

Bel me op 06-13126376 of stuur een mail naar info@elf-twaalf.nl