Voor je kind

Dag, ik heet Hilde.

Ik ben kindertherapeut. Bij mij komen allerlei verschillende kinderen. Kinderen die ergens hulp bij nodig hebben. Dat kan iets kleins zijn, of iets groots, dat maakt helemaal niets uit.

De reden dat je dit leest is waarschijnlijk omdat iemand zich zorgen om jou maakt. Dat kunnen jouw ouders zijn of een juf of een meester. Misschien is er iets gebeurd waardoor ze zich zorgen maken, misschien hebben ze een andere reden. Het kan allemaal.

Als je nog niet weet waarom ze hulp voor jou zoeken, vraag het ze dan even. Ze hebben er in ieder geval een goede reden voor. Ze vinden het namelijk belangrijk dat jij je goed voelt.

Je kunt bij mij praten of spelen of gewoon helemaal niets doen. Dat kan allemaal, want bij mij ben jij een beetje de baas. Als je wilt spelen heb ik lego, knutselspullen, spelletjes, knuffels en nog veel meer. Je kunt natuurlijk ook zelf iets meenemen als je dat wilt.

Net zoals andere kinderen wil jij ook lachen, springen en je fijn voelen. Soms lukt dat niet. Als dat een tijdje duurt, en je komt er niet uit, kan ik je weer op weg helpen.

Voordat je bij mij komt, praat ik eerst met je ouders. Daarna kom je iedere keer een uur bij mij om te spelen of te praten, totdat jij op je eigen manier een oplossing voor je probleem hebt gevonden.

Tot ziens!
Hilde